Srednja Bistrica 49b
9232 Črenšovci
Slovenski tradicionalni zajtrk, ki ga obeležujemo vsaki tretji petek v mesecu novembru letos pod sloganom » Kruh za zajtrk – super dan!«. Celoten teden smo namenili spoznavanju žit in izdelkov katere pridobimo iz njih. Skupaj z otroki smo šli na ogled mlina Kolenko na Srednji Bistrici, kjer nam je lastnik povedal kaj vse v njihovem mlinu pridelujejo iz žit. Izdelovali smo tudi možičke iz najlonskih nogavic, pogledali različne posnetke, na sprehodih smo poiskali polja na katerih je posejana pšenica. V petek smo obeležili slovenski tradicionalni zajtrk kjer smo okušali različne vrste kruha poleg že naštetih sestavin, ki sestavljajo zajtrk ( maslo, med, mleko in jabolko). Otroci starejše skupine so nam spekli «perece«, katere smo poskusili pri popoldanski malici. Otroci najstarejše skupine pa so se odpravili k gospe Mariji Hren, kjer jim je prikazala peko domačega kruha.